Sidor

torsdag 29 augusti 2013

Tripp Trapp Triatlon och framöver

Tripp Trapp Triatlon (TTT) gick i år två veckor efter Norseman så jag hade inga planer om en storprestion själv. Men tanken att stå på startlinjen fanns såklart, det är en fin tävling men jag hade ju paddlat lite för lite.. Så när Scott Cole hörde av sig och ville vara med fick alla tankar om start ställa sig till sidan i förmån för support. Jag hade berättat om TTT när jag var i Åre och tävlade i 2011 och hade tydligen sått ett frö hos Scott. 2014 hoppas jag flera multisportare från Sverige kommer hit!

På tisdagen tävlingsveckan stack jag till Vindalen efter jobbet och planen var att löpa fjällöpnings delen baklänges till toppen av Flørlitrapporna och sen köra åt rätt håll med fokus på vägval. Startade kl 18 och hoppades vara tillbaka innan det blev mörkt men hade med pannlampa i ryggsäcken just-in-case. 2:10 senare stod jag på toppen av trapporna. Efter drygt 1:40 löpning tillbaka och bara 1,7km kvar till bilen tappade jag fokus i skymningen och trampade snett med högerfoten. Det smällde till och jag låg helt plötsligt på alla fyra, skräckslagen och full av adrenalin. På med extra kläder och 25min försiktig promenad till bilen. Hade ingen elastisk linda i bilen men hittade ett första förband för att kunna kryssa av C i RICE.

Onsdagen kunde jag knappt stödja foten och jag som skulle guida Scott genom banan från Flørli via Vindalen till Oanes på torsdagen. Som tur var så var foten mirakulöst bättre torsdag morgon, men tog det säkra och tejpade båda fotleder.

Torsdagen bjöd på finväder och vi hade en härlig gjenomkörning av banan.

TTT i Lysefjorden tog ett steg framåt i år. Det starkaste startfältet någonsin bestående bla av flera duktiga paddlare och triatleter. Scott vann på 4:53 vilket är nytt banrekord. Läs Scotts tävlingsrapport här. Gudmund Snilstveit kom starkt på slutet och tog över andra platsen från Nils Olav Fjeldheim på slutet. Läs Gudmunds tävlingsrapport här. Alla tre var under 5 timmar.

Sedan TTT har jag tagit det lugnt med foten. Paddlat en del men framförallt haft foten högt. 15 dagar efter stukningen så var det dags att prova foten med en löptur. Det blev en kort intensiv runda i Sørmarka, 43min/9km/200hm. Tungt, sega ben men foten kändes ok.

Idag hade jag ett bra pass, foten kändes bra. Men formen är långt borta och benen känns tunga. 6x800m på runt 2:50 vilket ger en fart på ungefär 3:30.

Jag hade planer om att prova ett motbakkeløp till, Hilleknuten i Sirdal den 8 september med 640hm på 4,7km men med 500:- i startavgift så hittar jag på något annat.

Lye 10 000m på bana den 12/9 är nästa tävling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar